Drönarfoto Örebro - Vi fotar från ovan åt dig!

Vi utför även drönarfoto samt drönarvideo i Örebro och följer givetvis gällande lagar och regler. Denna kan enkelt transporteras överallt och flygs upp till relativt starka vindförhållanden.  Nu har vi även införskaffat en specialdrönare som gör 200km/h för filmer i krävande miljöer. Visste du att vi även har filmat samt fotograferat i Asien åt turistguider? 

Marulk Media äger en Mavic 2 Pro som kan filma upp till 4K samt fotografera i mycket bra kvalité för sin storlek. 
Dynamiskt omfång är mycket väl tilltaget för de flesta uppdragen. Vi kan vid behov hyra in större riggar om ni kräver att vi ska montera RED kameran för att få bästa möjliga kvalité men det är nästan uteslutande endast stora produktioner som kräver detta. Genom åren har vi genomfört flertalet flyguppdrag åt kunder inomhus samt utomhus runtom i landet. Att utföra drönarfoto ger dig unika perspektiv!

Riggat för drönarfoto i Örebro i motljus
hur styr man dronare i orebro

En drönarfotograf i Örebro behöver också vara en skicklig pilot för att kunna hantera en snabb farkost i luften. Vi flyger i snitt en gång per vecka och även i simulator för att hålla oss uppdaterade och vara beredda på alla tänkbara situationer som kan uppstå.

Vi följer gällande lagar och regler!

Vår bärbara redigeringsdator

Det kan låta som en självklarhet att man inte skickar upp en drönare centralt i stan eller över folkmassor utan tillstånd. Men flertalet har redan gjort detta i Örebro vilket har lett till problem samt oönskade konsekvenser.

Innan uppdrag utförs centralt i Örebro måste ansökan om tillstånd kontrolleras samt flygplatschefen på USÖ underrättas. Hur gärna vi än vill flyga så vill vi inte riskera att drabba ambulanstransporter till och från flygplatsen. NA har bland annat flugit utan tillstånd vilket kunde lett till oönskade konsekvenser. Det vore katastrofalt att man flög sin drönare lite snabbt utan att tänka sig för och ambulansflyget måste ställas in. Det kan gälla liv och död. Att bara skicka upp den lilla farkosten för drönarfoto i Örebro bör tänkas igenom innan det utförs.

Se mer på nedanstående länk där SR berättar mer om situationen som uppstod: 

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=159&artikel=7048544

Hur många flygtimmar har vi?

Vi har cirka 40 flygtimmar i ryggen och flyger oftast i manuellt läge. Givetvis kan drönaren även programmeras till att följa objekt samt andra kreativa rörelser. Men vi gillar att ha fullständig kontroll där vi även tar hjälp av sensorerna som känner av omkringliggande terrängen. Det är en smart liten maskin som tar sig in i många områden.

Låt oss 
fota
filma
skapa
timelapsea
 ert nästa projekt!
Rondell från ovan
Idrottsplaner från ovan

Drönarfoto i Örebro 

Kan utföras vid en mängd olika typer av projekt. Det kan sträcka sig från dokumentation över ett område, både för skogsbruk, lantbruk, arkitekter med mera. Vissa vill helt enkelt ha några vinklar som de tidigare inte kunnat uppnå vid foto över sin byggnad, maskin eller byggnadsprojekt. 

Dessa bilder kan användas till reklamsammanhang, för presentationer eller helt enkelt hemsidor / sociala medier. 

Folk brukar uppskatta att ha några bilder som sticker ut från sina grannar. Typer av kunder som efterfrågar drönarfotografering i Örebro är bland annat mäklare, arkitekter, projektledare, övervakning av processer / tester, event med mera.

 

Drönarvideo i Örebro

Att filma med drönare ger en fantastisk upplevelse. Du behöver inte flyga runt frenetiskt som en helikopter för att samla på dig härliga klipp bara för att. Det smidiga är att du kan använda drönaren och efterliknade andra verktyg. 

Vi kan till exempel imitera en stor kran, enorm slider eller andra saker. Tack vare drönaren finns inga fysiska begränsningar för rörelserna mer än räckvidd eller hinder runtomkring. De typer av rörliga klipp som du vill efterlikna från storfilmer eller reklamfilmer på tv kan vi säkerligen imitera. 

Det enda vi måste dubbelkolla innan en flygning är plats, tid, tillstånd samt väderlek. Vi flyger inte om det riskerar säkerheten för någon.

 

Timelapse 

Timelapse är en film där du spelar upp resultat i en annan hastighet är verkligheten. Det vanligaste är att man spelar in en sekvens över ett par timmar för att sedan spela upp detta på några sekunder. 

Kanske skall en byggarbetsplats precis få in stora leveranser som kan vara kul att få med på film. Eller så vill du filma en tävling och visa en överblicksfilm som går mycket snabbare. 

Dessa kan användas till flera typer av projekt och löper ofta bra ihop med intervjuer, voice overs eller vanliga reklamfilmer. Vi har utfört några olika timelapses med drönare och gör gärna fler! Det som begränsar är batteritiden på drönaren vilket ger oss ca 20-25 min ren flygtid beroende på väder. Sedan tas drönaren ner på marknivå för byte av batteri. Inom 1 minut är drönaren uppe i luften igen varvid ett litet glapp uppstår. Vid byte av vinkel syns ej detta i filmen.

Vanliga frågor om drönare i Örebro

Hur ser ni på framtiden för drönarfoto eller drönarvideo i Örebro på Marulk Media?

Vi ser ett växande intresse inom detta. Oftast vet inte folk vad man kan få för typ av bilder med en drönare vilket gör drönarfoto i Örebro lite extra kul. Kanske har de flugit med vänner privat utan att bry sig om att flyga med bilden i åtanke. Numera brukar denna följa med oss på de flesta kundbesöken då den inte tar så stor plats. 
Framåt sommaren har vi även planer på att utöka vår arsenal med en race-drönare som kommer att användas till specifika projekt inom filmning. Då dessa har en begränsad flygtid på ca 10 minuter samt är väldigt snabba är de inte lämpliga för fotografering. Det vi kommer använda vår till är just snabba filmsekvenser till reklamfilmer. Detta kan innefatta biljakter, mc-åkning, cross-åkning, skidåkning samt mer.

Vad kostar det att få hjälp av er med drönaruppdrag?

För att veta mer om vår aktuella prisssättning ber vi dig att kika in vår prislista som finns i menyn eller genom knappen här. Detta faller under samma kategori som vanlig fotografering / filmarbete. Vi utgår alltid från Örebro men ibland är vi på resande fot i världen och kanske är nära till hands även där ni vill filma. Vi har bland annat planer på Mongoliet, Norge samt Kroatien inför sommaren 2019.

Kan man få se mer av vad ni filmat tidigare som referensprojekt?

Eventuellt kan visa upp lite mer än det som syns i nuvarande reel. Fler klipp förekommer oftast i inlägg på sociala medier såsom facebook, instagram eller twitter. De flesta projekt som vi utför görs med en NDA (Non-Disclosure Agreement) dvs att vi inte får visa något eller ens berätta om plats, tid eller kund. Självklart berättar vi inget av det som sagts mellan oss eller någon information, bilder, klipp eller liknande läcker vidare.

Hur bra blir kvalitén på filmerna från drönaren? Kommer det enkelt kunna matchas med övriga filmer?

Alla filmfiler från drönaren sparas i 4K och .h265 som container vilket är effektivare än .h264 som leder till bättre skärpa & färger. Drönarens lilla kamera är tillverkad av Hasselblad som också är ett gammalt svenskt företag. Denna klarar av upp till 10-bitars färger. Vilket är enormt mycket bättre än tidigare 8-bitars som är vanliga standarden. När du ser på en film på vita duken är den oftast filmad i 14 eller 16-bitars färgomfång. Vilket ger ett helt annat djup i bilden. Vad betyder då detta? Vi illustrerar enkelt nedan.

Vi skulle vilja filma lite till vår bil-klubb / mc-klubb, hinner drönaren följa oss på landsväg?

Drönaren kan färdas i cirka 70 km/h i sportläget. Vid denna fart filmar vi helst bara i raka vinklar dvs från samma håll genom sekvensen. Då det rör sig om en pilot som även sköter kameran vill man kolla upp ibland för att se var man befinner sig fysiskt. Vi filmar helst upp till hastigheter om ca 50 km/h för att ha bra kontroll över kamerarörelser samt kunna röra oss i sidled och höjdled i samma svep. 

Har du frågor om hur vi kan hjälpa dig i Örebro med drönare vare sig det gäller tips & trix eller drönarfoto / drönarvideo. Skicka oss ett meddelande så hjälper vi gärna till.

Close Menu