Fjärrstyrd kamera

Fjärrstyrd kamera är lämplig när du vill kunna fotografera utan att själv behöva vara på plats eller hyra en personal frekvent? Då finns det en lösning genom att montera fjärrstyrda kamerautrustningar. 

Förr i tiden monterade man webbkameror för att kunna logga in varsomhelst i världen och kika vad som pågick. 

Idag räcker inte den kvalitén till i många fall. Varvid vi har hjälpt kunder att kunna övervaka upp i betydligt högre kvalité. Det finns egentligen ingen begränsning då vi monterar upp systemkameror som är kopplade till datorer. Kameror kan fota i 45 megapixel utan problem. Vill ni ha ännu högre kvalité går det att ordna men priset ökar ganska kraftigt efter övergången från standardiserade DSLR-kameror.

Vill ni ha 8K eller högre så är det inga problem. Det finns idag kameror med över 100 megapixel som du kan använda dig av. 8K motsvarar en upplösning om ca 32 megapixel. Vilket kan låta lite. Men tänk dig att de flesta videosändningarna, bluray skivor och dylikt är i 2 megapixel. Så kvalitén är massiv från en sådan fjärrstyrd kamera.

Då vi är baserade i Örebro kan vi enkelt ta oss över hela Sverige och hjälpa till med montage. Alternativt så gör vi en manual över hur ni skall montera och starta utrustningen. Sedan hjälper vi er med övervakningen samt inställningar.

Utomhus fotografering en morgon

Användningsområden

Det finns oändligt antal möjliga behov av fjärrstyrda kameror. Kanske är det en tuff miljö där kameran skall användas. Något som gör det kostsamt att ha personal på plats hela tiden. Eller så vill du dokumentera över en lång tid för att skapa en timelapse, visa delar ur en process osv. I videon ovan har en annan typ av fjärrstyrd kamera där djuren skulle varit rädda för människan. Här hade det inte varit lämpligt att krypa fram då djuren hade dragit sig tillbaka mycket tidigare.

Har ni ett bygge som kommer att ta flera år? Där vore det kul att dokumentera delar av detta samt helheten där man slår ihop detta i efterhand. Då har ni en fantastisk timelapse där man ser hela bygget växa fram i valfri takt som sätts efteråt. Med hjälp av fjärrstyrda kameror kan ni plocka ur vilken del ni vill ur processen. Ni kan ställa hastigheten över inspelningen, kvalitén samt vinkeln. 

Behöver ni extra övervakningen som går på separat nätverk där ni tar högkvalitativa bilder ständigt? Eller vill ni ha en grym kvalité på strömmad film som visar live och sparar vad som pågår. Att ha bilder på 50 megapixel gör att ni kan se minsta lilla rörelse. 

Besvärad kille på datorn

Smidigt

Först kollar vi ert behov och miljön där kameran skall placeras. Vi måste se vilken typ av objektiv som behövs för att täcka in vinkeln ni vill se. Därefter kopplar vi ihop allt med en liten dator som synkar alla filer online efter ert förutbestämda intervall.

Därefter behöver systemet endast åtkomst till strömkälla samt internet vid inkoppling. Så fort detta är löst loggar vi in och sköter inställningarna. Sedan är detta i full drift på nolltid.

Ni kan sedan sköta detta system helt på egen hand eller bara logga in och se uppdaterade resultat live.

 

Internationellt

Vi lever i en fantastisk tid där tekniken möjliggör nya saker hela tiden. Våra system är snabbt online och kan monteras varsomhelst i världen där de kan få strömtillförsel. Detta kan sedan kommas åt internationellt där du har internetuppkoppling. 

Tack vare routrar som kan skicka data över mobilnätet kan dessa sättas upp väldigt avlägset. De kan även få ström via solpaneler, vindkraft eller batteridrift. På så sätt kan de vara helt självgående.

Har ni sedan behovet av att flytta med era fjärrstyrda kameror till en annan plats i världen så är det bara att skicka dem vidare. På så sätt kan systemet användas om och om igen över en lång tidsperiod.

folk pa cafe med datorer
Snubbe kikar på datorn i hemmet

Vill du veta hur vi kan hjälpa dig eller ert företag att få igång kostnadseffektiva fjärrstyrda kameror? Vi använder oftast Nikon kameror till fjärrstyrningar. Skicka oss en förfrågan eller ring oss så kan vi presentera olika alternativ. Det mesta går att lösa 🙂 Tillbaka till STARTSIDAN.