Fotograf avbildar portärtt av Caroline framför Frimis Salonger i Örebro
Fotograf avbildar Denise vid Örebro slott
Visste du att vi även har nöjet att vara fotograf vid bröllop
Headshot fotograf framför Frimis i Örebro
Fotograf Örebro som testar 400mm vid sommarfotografering vid ruin
Som fotograf bör man ha portabel studio
Fotograf skjuter porträtt i lobbyn till Wurth i Örebro
Porträttfoto framför Slottet i Örebro
Foto av Frida Wirsén i stadsparken
Fotograf i stadsparken Örebro

Fotograf i Örebro som gör något utöver det vanliga

Under senaste året har vi agerat fotograf i Örebro gällande allt från produkter, bröllop till event samt företagsbilder. Vi har en portabel studio och kan fotografera i små utrymmen såsom ett fikarum.

Vi har blixtar i olika storlekar så vi kan ljussätta efter behov vare sig det gäller en stor lastbil, en person eller en tändsticksask. När det kommer till fotografering är det en stor fördel att kunna ljussätta på artificiellt sätt. På så sätt är man inte beroende av några externa faktorer. 

Vi har fotograferat i snöstorm, inuti mörka maskinutrymmen. Faktum är att de flesta av våra produktbilder tar plats i skitiga miljöer såsom verkstäder. Här är belysningen ofta bristfällig eller otillräcklig. Vid dessa sammanhang har vi med flera olika ljusformare. I dessa kan vi montera både studioblixtar eller fast belysning som används vid videoinspelningar. De flesta lampor i vår ägo är balanserade efter dagsljus dvs 5500K. Har er miljö tungsten belysning så använder vi filter framför våra lampor för att matcha er miljö. På så sätt tar vi till vara på allt ljus som vi kan komma över. Som fotograf är givetvis inte utrustningen allt, man måste också ha en viss känsla samt vision.

När det kommer till att fotografera människor i Örebro så vill vi gärna göra något mer extremt än bara posera och klicka på avtryckaren. Så därför kör vi oftast med stora ljusformare och ännu större objektiv för att blurra ut bakgrunden. På så sätt kan vem som helst se ut som en filmstjärna fast du i själva verket står på Öbo’s kundparkering.

Filmning hos Porsche Center Örebro

Unika projekt

Något vi gärna gör är att fotografera något unikt som sticker ut från mängden. Har du till exempel ett taxiåkeri och vill locka mer kunder genom dina annonser eller hemsida? Detta görs lämpligen med häftiga bilder som lockar blickar. Detta leder till klick på hemsidan eller samtal. Kanske vill du efterlikna Dr. Bombay när han skuttar runt bak i taxibilen och kameran snurrar 360 grader? Eller vill du klona dig och vara 5 st av samma person som sticker ut ur bilen?

Vad kan ni erbjuda för bilder?

Idag kan vi erbjuda fotografier på stillastående objekt upp till ca 500 megapixel. Såklart kan vi även gå högre om behovet finns. De flesta större affischer på huskroppar, rastplatser med mera är oftast inte mer än 10 megapixel. Så våra extrema kunder som kräver 100 megapixel per bild har dem oftast i tekniska sammanhang. Så man kan zooma in på elektroniska kretskort för att se hur den är uppbyggd med mera. Självklart levererar vi även RAW-bilder till dem som önskar. Vi kan skicka via onlinetjänster eller leverera fysiskt till er.

Se även lite bakom kulisserna på: https://www.instagram.com/MarulkMedia

Hur arbetar ni? Har ni portabelt kontor med?

Ja, vi arbetar både med bärbara datorer samt stationära. Detta gör att vi är flexibla och kan visa resultatet direkt på plats. Ska vi redigera ett gäng bilder så föredrar vi att få göra detta hemma på kontoret med ritplatta och dubbla skärmar. På så sätt är vi både snabbare samt arbetar mer ergonomiskt.

Läs mer OM OSS.

Event filmning i Örebro
Reklamfilm för drifting
fotograf i örebro vid slottet

Hör av er till oss vid frågor om fotograf i Örebro!

Har du frågor om hur vi kan hjälpa just er så ring gärna Robin eller maila oss på kontoret. Så hjälper vi er vidare som fotograf.