Hur man bygger fpv-drönare!

Har du också blivit fascinerad av Johhny fpv’s video ovan? Så nu undrar du hur man bygger en fpv-drönare?

Vi satt i samma båt och började forska om vad man behövde för delar. Det är inte så enkelt som att bara köpa en dji färdigmonterat och klart. Det krävs lite lödning, parning av kontroll med drönare samt justering i exempelvis betaflight för att få den perfekt.

Häng med så berättar vi om vilka delar du behöver samt vad vi skaffade.

FPV drönare flyger i Örebro
hur man bygger fpv-drönare

Har du byggt en dator innan så vet du lite hur man kopplar även fast du kanske inte lärt dig löda. 

De delar du behöver är följande för att få en flygklar fpv-drönare.

  1. Flight controller – detta är hjärnan i drönaren. Vissa har flera delar inbyggda i hjärnan som sändare, video link med mera. 
  2. FPV-kamera så du ser var du flyger.
  3. Motorer – Dessa måste anpassas efter storlek på drönare, batteri som tänkts användas osv. 
  4. ESC – Electronic speed controller. Det är dessa som skickar du hur snabbt motorn ska varva där du svänger, gasar, hovrar.
  5. Mottagare – Denna del anpassar du tillsammans med din handkontroll. Har du en Frsky behöver du en mottagare som kan paras ihop med denna.
  6. Video transmitter – Saknar din flight controller möjlighet att skicka ut video signal från fpv-kameran behöver du en separat sändare.
hur man bygger fpv-drönare inkluderar lödning

Du behöver en kontroll som du styr din fpv-drönare med. 

Det finns några olika tillverkare men de största och mest populära är Futaba samt Frsky. 

Du behöver såklart inte den festate kontrollen för 15 tusen för att flyga din första drönare. 

Vi rekommenderar att starta med en billig variant runt tusenlappen från Frsky eller Futaba. En modell är tex. Frsky Q X7 som kostar cirka 1000 kronor. Denna har några extra spakar om du vill ställa in funktioner på drönare som buzzer när du tappar bort den, pipande ljud från esc, växla mellan olika flyglägen med mera. 

Denna är även kompatibel med flera olika simulatorer om du vill öva på att flyga i datorn innan du startar utomhus. Vilket vi rekommenderar starkt!

Vi flög 4-5 timmar på simulatorn innan vi begav oss ut. Något som vi tycker var mycket skönt så man hade lite grundläggande känsla för styrningen. Såklart kommer du att krascha ganska ofta i början. 

du behöver kulor för att bygga drönare

Vad kostar det då att bygga ihop en flygklar fpv-drönare?

Det beror på hur man bygger fpv-drönare då det faktiskt finns färdigbyggda modeller som kostar lite extra. Det finns även modeller från Kina som inte kostar så mycket men kvalitén kanske är lite si och så. Räkna inte med för mycket garanti hjälp om du köper från Kina. 

Vi rekommenderar att du köper begagnat av någon som kan bygga eller följer en guide där de listar aktuella produkter. Detta finns oftast på Getfpv eller rotorriot hemsidor. Då det spottas ut nya produkter varje månad kan vi inte skriva vad vid rekommenderar. Men sikta gärna på en 5″ drönare att börja med. 

Säg att du bygger en egen 5″ drönare med relativt bra saker, en Frsky kontroller, en billig monitor samt laddare så landar du nog runt 8-9 000 kr. 
Vill du ha bra glasögon att flyga med får du lägga till några tusenlappar. Batterier går åt och vi har 6 st per drönare. Batteritiden är inte mer än 6-7 minuter varvid du gärna vill ha med dig ett gäng.

Vill ni ha drönarfilm på ert event, företag eller förening? Vi kan hjälpa er att filma med flera olika typer av drönare. Vi har även flera kollegor i branschen som kan hjälpa till. Det går även att live-streama via drönare för att få lite unika vinklar.

Vill du veta mer om produkter när det kommer till fpv drönare rekommenderar vi getfpv.com

Har du frågor om 
foto
offert
video
hemsida
 ?
Close Menu