Var hittar jag musik till reklamfilm?

Ibland känns det svårt att hitta bra musik till reklamfilm som inte är svindyr, copyright skyddad eller annat. Var ska man då leta?

Vi tipsar här om tre sidor som kan hjälpa er att få fram grym musik till flera projekt. På dessa sidor kan du skaffa olika licenser som vi förklarar nedan. 

Denna musik kan du använda till projekt som distribueras online, offline med mera. Vissa har licenser som täcker allt medan andra innefattar vissa delar.

Musik till reklamfilm kan komma från kassett
Musik till reklamfilm för alla åldrar

Nummer 1: Musicbed

Musicbed har ett fantastiskt urval av musik för alla typer av filmer från reklamfilm, bröllopsfilm till produktfilm. De har härliga artister inom flertalet genrer vilket gör att alla hittar något som passar dem. Numera erbjuder de prenumerationslösning som är mycket prisvärd för det innehåll man får ta del av.

Det som talar emot dem är deras höga prissättning när man har vissa krav, storlek på företag med mera.  

Kika in Musicbeds hemsida.

Nummer 2: Artlist

Musicbed har ett bra utbud av musik för kreativa människor. Alla låtar innefattar licenser som kan användas fritt på sociala medier, youtube, hemsidor med mera. Deras prenumerationslösning är billig samt alla förstår sig på hemsidan. 

Nackdelen är att nästan alla kör Artlist varvid man kan springa på sin musik flera videos på olika ställen.

Kika in Artlists hemsida.

Artist going crazy

Nummer 3: Splice

Splice är inte som de andra tjänsterna då du inte köper låtar. Här köper du loops, beats, sounds eller effekter. Vilket gör att du komponerar ihop din egna musik vilket möjliggör oändliga lösningar. Fantastiskt kul alternativ till dina filmer om du har tid att skapa musik.

Kika in Splice hemsida.

Hur gör Marulk Media med sin musik?

Genom åren har vi testat flera olika lösningar från att plinka lite själva. Sökt genom youtube för gratis och licensfri musik. Till att betala för enstaka låtar eller prenumererat på Artlist. 

Idag siktar vi på att skaffa Musicbed då deras musik tilltalar oss mer. Vi vill även lära oss att komponera egen musik via loops och beats från Splice. Vilket gör att man kan få helt unika låtar som ingen annan har.

Har du mer frågor om musik eller annat som rör reklamfilm tveka inte att kontakta oss. Antingen via formuläret nedan eller via vår Kontakta Oss sida.

Close Menu