Fotograf i stadsparken Örebro

Porträttfoto i Örebro - När du vill krydda till det!

Att ta alla era foton i studiomiljö kan bli stelt eller smälta in i massan. Porträttfoto i Örebro fotas ofta framför vit eller svart bakgrund känns det som. Hur ska man då sticka ut?

Jo genom att ta sina porträttfoton i Örebro på stan, i en park eller i naturen. Bakgrunden separerar vi enkelt mot motivet tack vara specialobjektiv som få har att tillgå. 

Vi förklarar nedan samt videon från Fstoppers visar hur man får ett grymt resultat på samma sätt som vi arbetar.

Krämig bakgrund

Genom att använda stor bländaröppning kan man få bakgrunden ur fokus. Bäst resultat får man genom att vara nära motivet och ha långt avstånd till bakgrunden. 

400mm är det objektivets brännvidd vi brukar använda för att få dessa superba resultat. Det svåra är att få med mycket i bilden då den blir ganska “tight”. Som regel är vi cirka 20 meter från motivet för att få med en halvkroppsbild. 

Vill man ha med hela personen eller rekvisita runtomkring personen måste vi backa till dubbla avståndet. Det kan även gå att panorera mellan bilderna för att slå ihop dessa efteråt till en större bild.

Porträttfoto framför Slottet i Örebro
Headshot fotograf framför Frimis i Örebro
Fotograf Örebro som testar 400mm vid sommarfotografering vid ruin

Här ovan ser ni ett axplock av porträttfoton i tagit i Örebro som är utomhus. Något som vi tycker är fantastiskt kul. Något mer tidskrävande då man inte vet miljön / förhållanden i förväg. 

På så sätt får man oftast tänka kreativt för att få ut det bästa av stunden. Det är fantastiskt kul att tillsammans med modellen arbeta fram en kul miljö eller vinkel. Då man lätt blir hemmablind gäller det att tänka utanför ramarna.

Vi har i princip samma lösning för att fotografera med blixt utomhus som Fstoppers demonsterar i ovanstående video. Nu har vi även expanderat arsenalen från speedlights till Profoto blixtar. På så sätt kan vi överträffa solen eller arbeta oberoende av annat ljus. Speedlightsen är smidiga i sin storlek men tappar i sin styrka. Profotoblixtarna är fantastiska i alla synvinklar men kostar 10 ggr mer också.

Vill ni veta mer om oss som fotograf ska ni kika in vår sektion om detta HÄR.

Har ni fler funderingar om oss som fotograf eller vad vi kan göra för er? Hör av er via formuläret nedan så löser vi det!

Close Menu