Slowmotionfilm Örebro

Slowmotionfilm Örebro kan användas i flera syften och sammanhang. Vill ni dokumentera projekt, processer, artistiska ändamål eller privata önskemål så kan vi hjälpa er på vägen. Vårt främsta vapen i slowmotionsammanhang är RED kameran som kan nå 480fps i RAW i lägre upplösningar eller 4K 120fps. Detta kan kombineras med twixtor eller annan programvara för att rendera frames mellan varje bild för att få fram ännu långsammare filmklipp.

Slowmotion är endast en teknik där man spelar in mer bilder per sekund och sedan spelar upp dessa i vanlig hastighet. Detta leder till känslan att man saktar ner tiden. Ju större skillnad mellan inspelade bildrutor och uppsleningshastighet desto mer slowmotion får du.

Vi kan såklart hantera de flesta typer av kameror och hyr mer än gärna in specialkameror som Phantom Flex för att nå extrema hastigheter på tusentals fps i 4K. Inget uppdrag är omöjligt!

Vad kan man filma i slowmotion som kan vara användbart? 

Som i exemplet ovan kan man dokumentera olika utfall för att förhindra olyckor. Se hur en process beter sig under vissa tryck eller temperaturer. Det kan vara svårt att hinna med utan att filma i slowmotion. Att försöka få fram frames ur filmklipp som är på 24fps fungerar inte riktigt så bra som hollywood filmer påstår. Det finns programvaror som kan rendera ut vad den tror att bilden skulle se ut som mellan två olika bildrutor. Men det blir bara som ett mellanting. Programmet kan inte magiskt få fram den personen som precis sprang förbi knivskarpt. För att få allt så skarpt som möjligt behöver du specialkameror helt enkelt.

Du kan även filma i slowmotion för att plocka ur enstaka bilder i bra upplösning för att se vad som gick snett, hur materialet reagerade i processen, vad som orsakade att maskinen gick sönder med mera. Kanske vill du skapa en manual för att visa hur en maskin arbetar i en process. Då maskinen rör sig mycket snabbt är fotografering omöjligt att hinna med varvid slowmotionfilmning kan vara enda alternativet. Du kan använda bilder ur en filmsekvens precis som foton. Vips så har ni en superkamera som kan fota hundratals / tusentals bilder i sekunden.

slowmotionfilm örebro i sportsammanhang

Slowmotionfilm kan användas i sporter för att se vad som händer med kroppen. 

Var träffar du egentligen med pucken? Är pucken rund vid träff på stolpe? Dessa saker kan vara roliga att dokumentera inför reklamfilm eller sociala medier.

Löpare kan dra nytta av slowmotion för att de hur de kan utveckla sina rörelsemönster. Även om detta mest klassar in på de mest extrema idrottare.

När ni har ett ungdomsgäng som börjar kännas mindre engagerade kan ett träningspass kryddas till genom att man dokumenterar mycket av träningen i slowmotion. På så sätt känner sig alla mer delaktiga och att folk bryr sig om dem. Helt plötsligt blir alla som hollywood stjärnor.

slowmotion av penslar

Flertalet reklamfilmer består av slowmotion då man ser sådant som normalt sett inte uppfattas av ögat. Detta gör att man fångar intresset på ett annat sätt.

slowmotion örebro i artistiska sammanhang

Artistiska sammanhang kan också dra nytta av slowmotion. Idag kan man skapa kreativa projekt i efterhand eller genom slowmotion för att väva ihop flertalet element i ett projekt.

Ska ni ha en fräck show, event eller liknande lyfter slowmotion helt klart produktionsvärdet.

När man mixar vanlig hastighet på filmerna med slowmotion inger det en skön känsla.

Skulle ni vilja filma i 20 000fps på ett specialprojekt? Givetvis hjälper vi er med detta också! Vill du veta mer om Phantom Flex kameror hittar du mer information på deras hemsida.

Vill du veta mer om oss?