SEO testa din hemsida!

SEO testa din hemsida är viktigt idag

Vill du SEO testa din hemsida för att se hur du står i förhållande till konkurrenter eller hur du kan förbättra din rankning? 

Det finns flera sidor och verktyg som hjälper till med detta. Vi kommer nedan att skriva våra favoriter.

Frågan ni bör ställa er är vad ni vill ha ut från SEO testerna. Vill ni komma högre på Google, nå fler kunder, synas bättre än konkurrenterna eller bara få fler besök till er blogg. Alla typer av verksamheter kan dra nytta av sökmotorsoptimering. Även privatpersoner som bloggar. Om du hamnar högt upp bland sökresultaten kommer flera att trycka in på din hemsida. När de väl är inne och surfar runt på sidan så tjänar du pengar via annonser om de klickar på dessa. 

På så sätt kan även privatpersoner tjäna pengar på SEO. Har du en blogg med annonser i sidan så känns det smart att lägga lite energi på SEO för att utöka sina inkomster.

Det finns flera olika typer av tester för SEO.

För att kontrollera länkar till hemsidan rekommenderar vi Ahrefs. De har en gratisvariant som är mycket bra. Här kan du även tjuvkika på konkurrenter för att se vilka sidor som länkar tillbaka till dem. På så sätt kan du försöka ta samma eller liknande sidor för att länka tillbaka till dig.

Vill du se on-page SEO kan du använda nibbler, semrush, sitechecker, neil patel.

On page SEO bygger på flera hörnstenar och en viktig är user experience, laddningstid samt hur länge de kikar på din hemsida. Det är även viktigt att du inte har döda länkar, tunga bildfiler eller roliga koder som hindrar sidan från att läsas in snabbt. Delar av detta kan du se på Google Analytics, Google Pagespeed insights, gtmetrix.

Vi kan även skicka ut en gratis rapport som visar lite från alla delar för att du ska se hur bra eller dåligt ni presterar idag. Vi kan även slänga in era 3 värsta konkurrenter så ni kan smyga på dem för att se hur bra de arbetar. Då ser ni hur mycket ni måste arbeta för att komma om dem.

SEO kontroll med ipad

Känns det åt h*lvete för svårt att hålla med SEO och du hellre vill lyssna på LP-skivor samt dricka kaffe?

Då är det kanske läge att ta in offerter från flera företag för att se vad de kan hjälpa dig med. Kanske kostar det inte så mycket som du först trodde. Se det inte heller som en kostnad utan en investering. 

Hur mycket skulle du tjäna på att få in 10 000 personer på din hemsida. Om 1% av dessa ringer och vill köpa din produkt för 1000 kronor så har du tjänat 10 000 x 0,01 x 1000 = 100 000 kr. 

Om du sedan har lagt ner 8000 kr på SEO så har du tjänat igen detta med råge. Tänk på att det också lever kvar ett bra tag så du fortfarande kan avnjuta segerns sötma. När väl konkurrenterna börjar slåss på Google ja då måste du såklart också vara aktiv för att behålla din placering. 

SEO är levande vilket gör att du måste lägga lite energi till och från för att hålla dig kvar i toppen. Det betyder inte att du måste vara aktiv varje månad. Men gör gärna en koll en gång per år minst för att hinna med och uppdatera före konkurrenterna drar iväg.

Har ni fler frågor om SEO eller andra funderingar om webbdesign och liknande tveka inte att fråga oss. Det kostar inget att fråga!

Vill ni veta mer om SEO i Örebro eller läsa mer om Semrush klickar ni på länkarna.

Close Menu