Skapa reklamfilm med iPhone

Går det att skapa reklamfilm med iphone? 

Kort sagt: Ja detta är helt klar möjligt och funkar för en del organisationer, företag, föreningar.

Du kan snabbt och enkelt få fram material utan större krav på operatören. 

Långt svar: Det är möjligt men tänk på kraven ni har i efterhand. Färger, dynamiskt omfång samt bitrate hindrar i vissa områden. Ska du göra en film om ett företag så funkar det som bakom kulisserna kamera. Men som huvudkamera kanske man ska försöka leta efter en annan kamera.

kan man skapa reklamfilm med iphone
filma på egen hand

Vad ska man tänka på när man vill filma med sin telefon?

För det första måste du veta vilken app du vill använda. Den inbyggda kameraappen fungerar helt klart för en nybörjare. 

När du vill lägga mer tid på att få bättre kvalité rekommenderar vi en tredjeparts app som exempelvis Filmic Pro.

Detta då man kan filma i högre bitrate, med plattare färgprofiler samt manuella inställningar av fokus, iso, slutartider osv. 

Ska du filma statiskt på samma plats kanske det inte alltid behövs justeras så mycket inställningar. Tänk på att kontrollera att du filmar i högsta upplösningen eller att du inte står i slow-motion läget när du trycker på rec. 

Stativ är inte alltid nödvändigt då inbyggda stabilisatorn gör ett mycket bra jobb. Det underlättar såklart om du kan sitta ner, luta dig mot något eller på annat sätt stödja dig under filmningen.

En ryckig video blir lätt jobbig att kolla på om inte innehållet är spektakulärt. Precis som när gubben blir jagad av en björn i norra Sverige som cirkulerade friskt på sociala medier för en tid sedan.

Tänk på att hålla dig till samma ljusnivåer om möjligt så inte kameran börjar skifta för att justera efter tillgängligt ljus. 

När kameran ändrar dessa inställningar skiftar bilden mellan ljus och mörk flera gånger. Har du ett starkt ljus i bakgrunden bör du sikta på samma punkt hela tiden eller låsa exponeringen. På så sätt kommer vissa delar kanske att bli för ljusa / mörka men videon blir stabil i sin exponering genom hela filmen.

Försök också låsa färgprofilen eller vitbalansen så inte kameran justerar sig efter ändrade förutsättningar. På så sätt uppfattas färger i videon likadant. 

Om det är flera klipp så gör det inget att färgerna är lite annorlunda.

Folk kommer dock att fundera när ni filmar och hudtoner skiftar mellan lila, bruna och beige. Så vill man inte ha det när man lanserar sin video.

skapa reklamfilm med iphone vid alla lägen
du kan filma bts

Hur kan man skapa reklamfilm med iphone med högsta kvalité?

Ta hjälp av appar med manuella inställningar. Lås exponeringen i varje klipp. Bry dig inte om ifall ljuset ändras lite under inspelningen. 

Skaffa er ett stativ, gimbal eller annan stabiliseringslösning. Det kan låta töntigt med ett stativ till en telefon. Men videosen kommer att upplevas så mycket proffsigare.

Vi kommer snart att släppa en serie där vi filmar ett antal olika reklamfilmer med iPhone för att visa att det är möjligt.

 

Bestäm redan innan ni börjar filma om ni ska lansera videon i vertikalt eller horisontellt läge. Detta gör det enklare att planera vad som ska synas i bilden.

Det är svårt att få det proffsigt om ni skiftar alla shots mellan detta. Kvalitén är inte såpass bra att man kan byta mellan lägena utan att det skulle märkas.

Ska ni släppa videon på instagram är kanske vertikalt att föredra. Vill ni ha möjlighet till både och bör ni filma horisontellt då man har lite mer utrymme att croppa in i efteråt.

iphone i paris

Vill ni lära er mer om hur ni kan skapa videos på egen hand? Vi kan komma ut och lära er tips och tricks samt hur ni kan redigera dessa efteråt. Alla kan filma med lite övning. Genom att lägga några timmar på detta kan ni enkelt sköta filmer på egen hand av lättare karaktär. 

Vill ni veta mer om iPhone eller om oss klicka på länkarna.

Har ni frågor om något beträffande detta? Skriv i formuläret nedan så hjälper vi er.

Close Menu