Vad kostar en drönarfotografering egentligen?

Vad kostar en drönarfotografering idag? Är det svindyrt som grannen påstår när snacket går i kassan på ICA City?

Kostnaden för en drönarfotografering skiljer sig markant från projekt till projekt. Det är nästan omöjligt att svara på rak arm om det inte gäller en ren fotografering eller filmning under bestämda förutsättningar.

Vi kommer senare att ta fram och räkna på några exempel för att man enkelt skall förstå vad som ingår, varför det tar den tiden det tar och vad man får ut av det hela. Läs vidare så förklarar vi hur det fungerar!

vad kostar en drönarfotografering

Drönarfotografering av fastigheter?

En drönarfotografering av fastigheter är relativt enkel att förutspå kostnader av på förhand.

Objektet kommer inte att röra sig så den enda anpassningen blir efter väder och vind. Sedan får vi planera vilka vinklar, ljussättning för att få till det tänkta resultatet. Att fotografera ett utebad på vintern är kanske inte ultimat.

Sedan får man tänka på vad som kan synas i bilden runtomkring. Pågår byggen? Finns det skador på byggnaden som skall åtgärdas innan osv?

Exempel: Vi ska fotografera två kommersiella fastigheter på Marieberg galleria från fyra väderstreck. Detta beräknas ta ca 1 timme på plats. Vi måste resa, lasta, redigera, rendera och ladda upp vilket är cirka 2-3 timmar bakom kulisserna. 

Totalt blir detta ca 995 + (495*3) = 2 480 SEK exkl. moms.

 

Vad kostar en drönarvideo under event?

Ett event genomförs bara under en kort förutbestämd tid varvid man får vara beredd på det mesta. Här gäller det att planera bra innan man kör igång och anländer till eventet. 

Var får vi flyga? Var finns riskerna? Tillstånd?

Kanske vill ni att vi ska filma en show som pågår under en timme på eventet. Här räcker det inte att sladda in 5 min innan showen drar igång. 

Vi bör vara på plats minst 30 min innan för att förbereda start och planera flygningen samt kontrollera förändringar av förhållanden. Den tänkta start och landningsytan kanske inte finns att tillgå.

Restiden beräknas till 1 timme enkel resa, lastning, redigering, rendering blir cirka 3 timmar. Filmning på plats är 2 timmar. 

Totalt blir detta ca 995*2 + 495*2 + 495*3 = 4 465 SEK exkl. moms.

Reklamfilmsinspelning med drönare?

Den här typen av drönarfilmning är helt klart den roligaste att genomföra. och samtidigt den mest krävande. Dessa kan genomföras både inomhus samt utomhus.

Vi har flertalet olika drönare för olika ändamål vilket gör att man kan rigga om och skicka upp en specifik drönare för ändamålet var vi än kommer.

En reklamfilmsinspelning med drönare kan ta allt mellan 2 timmar och en heldag så detta varierar från projekt till projekt.

Dessa får vi nästan räkna på tillsammans. 

Vi tar alltid fram en offert efter era önskemål och specifikationer.

Läs mer om drönarfotografering i Örebro här: Drönarfoto

Vill du veta mer om bra drönarsystem kan du kika in på DJI

Close Menu