Webbdesign exempel på modern hemsida

webbdesign exempel modern hemsida

Här visar vi ett webbdesign exempel på en modern hemsida som många lutar åt idag. 

Man brukar ha en video som rullar någonstans på sidan oftast i toppen för att locka till sig blickar. Därefter delar man upp hela hemsidan i sektioner och kolumner för att tydligt avgränsa olika typer av media. 

Texter hamnar för det mesta separat för att det ska vara enklare att läsa dessa. Bilder, grafer, ikoner samt videos eller andra element hamnar i en egen kolumn.

Därefter kommer färgval, teckensnitt, storlekar och även effekter. Det känns mer modernt när vissa delar flyger in vid inladdning. 

Valet av bilder spelar också stor roll till er nya hemsida. Tänk på att använda relevanta bilder för er verksamhet. 

Driver ni en taxi-rörelse känns det som att bilar, människor, stad, landsbygd måste sammanfläta på något sätt. På så sätt bygger ni vidare på er story även genom bilderna. Folk förknippar bilder ganska snabbt med deras första tanke vid anblick på dessa.

Har ni mest mobilbilder av dålig kvalité kan det vara rätt läge att hyra in en fotograf för att ta proffsiga bilder. Det ger ett betydligt bättre intryck av er verksamhet.

Se valet av hemsida och media som en investering. Detta ska hjälpa er att få mer kunder, medlemmar, investerare med mera. 

Modern hemsida med vattenfall som exempel

Nu har ni fått sett två sektioner som är vita med lite mellanrum för att man enkelt ska kunna läsa vad som står på alla typer av enheter.

Nu kryddar vi till det lite genom att visa några sektioner med bakgrundsfärger. Dessa är gärna pastellaktiga för att smälta in med texter sömlöst.
Lite färg här och var förgyller hemsidan tycker vi. Men detta är en smaksak och alla vill ha på olika sätt.

Trenderna inom webbdesign förändras hela tiden. Det fina med detta är att man enkelt kan uppdatera och hänga med i nya trender som man hittar.
I denna del har vi introducerat både färger samt avskiljare mellan sektionerna som har olika former. Detta känns lite trevligare att titta på än simpla raka linjer överallt.

Sunset over mountain and grass

När man väljer bakgrundsfärger har man några olika val.

Vill man att detta ska flyta ihop med bilderna bör de ha någorlunda samma färger. 

Om man ska dra blickarna till varje sektion kan man variera sig lite mera i färgval. Tänk på att man också kan variera färg på texter. 

Man bör hålla sig lite lugn och inte mixa för mycket på samma sida. 

Det är helt okej att byta färger mellan olika sidor. Men på samma sida tycker vi att man ska hålla sig till 3 färger maximalt. Då har man en stil som är mer genomgående.

Webbdesign exempel på modern hemsida som vi visar nu har fokuserat på bilder samt texter och lite effekter. 

I nästa sektion blandar vi in lite mer vad man kan göra för avdelare mellan sektioner. Det behöver inte bara vara en rak kant. Det kan vara bubblor, moln, vinklar, pyramider osv. 

Man kan också ha effekter rulla i bakgrunden vilket vi också demonstrerar i kommande sektioner.

Har ni frågor om vad vi kan göra för er så är ni välkomna att kontakta oss via formuläret i botten av sidan, maila eller ringa oss. 

Det går såklart lika bra att skriva i vilket formulär som helst på hemsidan.

Texter kan placeras varsomhelst i förhållande till bilder.

pink clouds rolling in

På senare tid har det blivit vanligare att överlappa texter med bilder eller ikoner. Detta ser häftigt ut men bör användas med försiktighet då man säger ett värde som texten ska flyttas med från sin ordinarie plats. När man förskjuter olika element på en sida så bör man tänka på dess storlek som ändras när upplösningen på skärmen ändras.

När man surfar med olika enheter så flyttas denna text på olika sätt varvid det kan hamna lite snett på en ipad, iphone eller macbook. Det är lite tråkigt om en användare inte kan läsa hela texten ifall hälften hamnar utanför synfältet.

När man sätter en absolut position på utvalda element bör man använda förhållanden till skärmstorlek som % eller VH istället för pixlar. På så sätt säkrar man sin design så gott man kan för att inget ska hamna snett.

Kartor är något som är högst aktuellt idag med. Har ni flera platser med kontor, verkstäder, mötesplatser eller liknande visas detta enkelt upp med en trevlig karta.

Detta var lite av det vi kan tipsa om vid webbdesign av en modern hemsida. Exemplet ni just såg är bara en variant som man enkelt kan skapa på på kort tid. 

Vill ni veta mer OM OSS eller läsa mer om WordPress?

Close Menu